AACHI Gulab Jamun instantní směs 180g

Kód: 2232
49 Kč 27,22 Kč / 100 g
Skladem (>12 ks)

Min. trvanlivost: 31.12.2024

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aachi Instantní směs k přípravě indického dezertu Gulab jamun.

Složení: rafinovaná pšeničná mouka, mléčná sušina, interesterifikovaný rostlinný tuk, maltodextrin, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný, regulátor kyselosti: kyselina jablečná. Alergeny: zvýrazněny tučně.

Gulab Jamun je oblíbený velmi sladký indický dezert - kuličky ze sušeného mléka máčené v cukrovém sirupu.

gulab jamun

 

Ze směsi Aachi připravíte 45-50 kuliček Gulab jamun.

pan   Způsob přípravy:

* 1 porce odměřené instantní směsi nasypte do mísy a po menších dávkách přidejte 1/4 odměrky vody. Zpracujte hladké vláčné těsto bez hrudek. Odložte na 5-7 min.  * Vyrobte menší kuličky (na 180 g směsi - 45-50 kusů Gulab jamun). Pokud kuličky na povrchu praskají, přidejte si na ruce olej a kuličku opláchněte vodou. Pak znova zpracujte.   * Kuličky Gulab jamun smažte na nízkou teplotě v dostatečném množství oleje nebo másla Ghí (musí být alespoň z poloviny ponořené, olej nesmí být příliš rozpálený!! Opékejte ze všech stran (asi jednu minutu) za stálého obracení do zlatohnědé. 

*  Připravte cukrový sirup -  800 g cukru (na 180 g Aachi Mix) a smíchejte se stejným množstvím vody, vařte 15 minut. Podle potřeby přidejte růžovou esenci nebo kardamomový prášek.

Kuličky Gulab Jamun přidejte do cukrového sirupu.  Sirup musí být ještě teplý, ale nesmí vařit. Namočte, dokud Jamun neabsorbuje cukrový sirup (cca 30 minut)

Před podáváním můžete ozdobit sušenými ořechy, pistáciemi nebo mandlemi. Dezert lze podávat i se zmrzlinou. Doporučujeme podávat horké (stačí ohřát v mikrovlnce).

Nutriční hodnoty na 100g
Energie
1737kJ
515kcal
Celkem tuky 
-  z toho nasycené tuky
16,5g     
13,8g
Celkový obsah sacharidů 
-  z toho cukry 
50,17g  
19,3g
Bílkoviny 16,5g
Sůl 0g

Doplňkové parametry

Kategorie: TRVANLIVÉ POTRAVINY
Hmotnost: 0.22 kg
Země původu:: Indie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: