BIO Poctivé Ghí z Valašska, 220 m

Kód: 17758
189 Kč
Skladem (6 ks)

DMT:11/2027

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zlatý poklad pro vaši kuchyni 

Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. I když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti. 

Ghí s láskou připravujeme původním způsobem v malých kolekcích se zaměřením na kvalitu a poctivost. Věděli jste, že ghí je pouze natolik dobré, nakolik je dobré máslo, ze kterého je ghí připraveno, tedy přepuštěno? 

Základem BIO Poctivého Ghí je nejkvalitnější máslo od farmářů z Valašska. Z něj pak díky osvědčené receptuře dostáváme to nejlepší - čistý máselný tuk, který má všestranné použití. Má unikátní chuť a lehce oříškové aroma.

Smažení bez přepalování

Ghí dodává všem pokrmům lahodnou a jedinečnou chuť. Nepřipálí se na pánvi, protože snese i vysoké teploty. Oproti klasickému máslu se nemusí uchovávat v lednici a nikdy vám nežlukne. Ačkoliv na západě není stále moc známé, ve východních kulturách je používáno po tisíce let a pomalu se stává neodmyslitelnou součástí i naší moderní kuchyně

Významně podporuje činnost jater, trávicího traktu, pomáhá vyživit kostní dřeň a nervovou tkáň. Obsahuje vitamín A, D, E, K a řadu minerálů. Lze použít vnitřně i vně, je totiž základem ájurvédských produktů na péči o kůži.

Ghí v ájurvédě

V ájurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Podle ájurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. Napomáhá detoxikaci, neboť váže v těle jedy, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven. 

Ájurvéda pohlíží na ghí jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu, dobré trávení.

Ghí je tzv. tridóšické, vyrovnává v těle dóši - Vátu (dóša ovlivňující pohyblivost těla i mysli) a Pittu (ta kontroluje teplo a metabolismus), a je přijatelné i ve zdrženlivosti pro Kaphu.

Skvělé do sladkých i slaných pokrmů

Ghí se hodí na restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, potírání palačinek nebo topinek, na pečení buchet, cukroví...

Využijete jej hlavně v teplé kuchyni - pro vaření, pečení, ale dá se použít i ve studené. Výborné pro smažení - nepřepaluje se, jelikož má vysoký kouřový bod. Možné je i vnější použití, např. na mírné popáleniny – pokud je ghí včas aplikováno na kůži, předejdeme puchýřům a zjizvením.

Složení: máselný tuk min. 99,3 %*
*z ekologického zemědělství

Upozornění: Může obsahovat stopy mléka.

Skladování: Skladujte v 5 - 20° C v šeru. Případná změna konzistence při vyšších teplotách není na závadu.

Výživové údaje na 100 g
 Energetická hodnota 3700 kj / 883 kcal
 Tuky  99,9 g
 - z toho nasycené mastné kyseliny  67,4 g
 Sacharidy  0 g
 - z toho cukry  0 g
 Bílkoviny  <0,1 g
 Sůl  0 g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola